Aangescherpte maatregelen tegen corona; boetes bij niet naleven regels Drenthe

Drenthe  – Na een nieuw crisisberaad worden de maatregelen aangescherpt die in de loop van de avond in gaan.De nieuwe maatregelen gaan onder andere over de samenkomsten. Burgemeesters en politie gaan hierop handhaven.
– Samenkomsten: Alle samenkomsten zijn nu tot 1 juni verboden, zelfs de bijeenkomsten onder 100 personen. Met uitzondering van speciale samenkomsten.
– Burgemeesters: De burgemeesters krijgen nu de mogelijkheid bepaalde locatie’s zelf te kunnen sluiten.
– Handhaven: Er wordt vanaf nu ook gehandhaafd met boetes, zo om de bijeenkomsten beter te kunnen handhaven. Een boete kan ook uitgedeeld worden als je geen anderhalve meter afstand houdt. De boetes kunnen voor particulieren oplopen tot 400 euro, voor bedrijven tot 4000 euro.Het kabinet liet weten dat kinderen nog wel buiten mogen spelen, zolang de ouders er met goed verstand over na denken. Ook werden de bestaande maatregelen nog weer herhaald. Zoveel mogelijk alleen winkelen en op rustige tijdstippen. Een frisse neus halen met een wandeling mag ook nog, maar wel met de anderhalve meter afstand. En zo ook thuis maximaal drie mensen op bezoek, zolang je anderhalve meter afstand kan houden van elkaar.

Geschreven door Drentsnieuws

Foto: Nudrenthe.nl