De komende 4 weken geen voorstellingen in Schouwburg Ogterop Meppel.

Meppel – Geen voorstellingen de komende 4 weken in Ogterop maar de films van het Filmhuis Meppel zijn wel te zien op dinsdag met een maximum van 30 bezoekers. Dinsdag 13 oktober is bekend gemaakt dat theaters maximaal 30 bezoekers mogen ontvangen als onderdeel van de maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. We hebben de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt om voorstellingen veilig te kunnen laten doorgaan met maximaal 100 bezoekers zodat iedereen op 1,5 meter van elkaar kan blijven.

Nu geldt een maximum van 30 bezoekers. Ook Theaterrestaurant Lammigje moet sluiten door de strengere maatregelen. Een enorme teleurstelling, hoewel we begrijpen dat strengere regels nodig zijn. Voor ons, de artiesten en gezelschappen is 30 te weinig om te kunnen blijven draaien. En is er met 30 bezoekers zonder horeca niet meer te spreken van een avondje uit. Ook voelen we als theater een verantwoordelijkheid om de reisbewegingen van makers, acteurs, technici en andere medewerkers voorlopig te verkleinen.

Het gevolg is dat de voorstellingen in ieder geval de komende 4 weken, tot en met zaterdag 7 november, niet door zullen gaan. Of de voorstellingen daarna door kunnen gaan, weten we niet, dat hangt af van de dan geldende maatregelen.

De bezoekers van de afgelaste voorstellingen zijn per mail geïnformeerd. We gaan ons best doen om, in overleg met artiesten, impresariaten en producenten, de voorstellingen zoveel mogelijk te verplaatsen. Zodra we meer weten over een eventuele nieuwe data, zullen we dat laten weten. In het kort: gekochte kaartjes blijven geldig voor de eventuele nieuwe datum. Bezoekers voor wie de nieuwe datum niet uitkomt, kunnen kiezen voor een digitaal tegoed, geld retour of donatie. www.schouwburgogterop.nl

Foto: Leo de Harder – RTV Meppel

Wij hebben toestemming van RTV Meppel om deze foto te mogen plaatsen.