Het hele land in gedeeltelijke lockdown.

Nederland – De horeca gaat dicht en de amateursport in groepsverband voor volwassenen wordt ook gestopt. Maar ook gaat de maximale grootte van groepen in openbare ruimtes zonder uitzondering terug naar 30 en de verkoop van alcohol wordt na 20:00 uur gestopt. Kortgezegd, Drenthe gaat ook in een ‘gedeeltelijke lockdown’ en dat heeft grote gevolgen voor ondernemers in de provincie. Deze maatregel geldt voor 4 weken maar na 2 weken wordt de balans weer opnieuw opgemaakt. Rutte noemt het een gedeeltelijke lockdown.

Rutte maakte verder bekend dat een niet-medisch mondkapje verplicht wordt voor iedereen boven de 13 jaar in een openbare binnenruimte. “Nu geldt het nog als een dringend advies, totdat het juridisch is geregeld.” Deze maatregel geldt ook voor het theater en de bioscoop. Maar niet voor doorstroomlocaties. Belangenbehartiger Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft geen begrip voor de uitleg die premier Mark Rutte gaf voor deze ingrijpende actie. Volgens voorzitter Robèr Willemsen zijn de gevolgen rampzalig.

“Alleen de volledige compensatie voor alle loonkosten en vaste lasten voor getroffen horecaondernemers kan gevolgen voorkomen. Veel horecaondernemers in Meppel gaan over op afhaalmaaltijden etc. Alle maatregelen, wat mag wel en wat mag niet, inclusief de fact-sheet gedeeltelijke lockdown kunt u vinden op www.rijksoverheid.nl

Foto: Pixabay & RTV Meppel

Wij hebben toestemming van RTV Meppel om deze foto te mogen plaatsen.