Oproep aan de jongens die deze twee blauwe fietsen meenamen

Zwolle – Jullie zullen het zelf ook vast snappen: die fietsen voor het hotel stonden daar niet om zomaar meegenomen te worden. Toch deden jullie dat vrijdag 18 juni. Jullie liepen voor De Librije langs en zagen twee blauwe elektrische fietsen staan.
Op de beelden zien we dat jullie even goed kijken en vervolgens de fietsen pakken en wegrijden. En dat geeft een probleem, want de fietsen zijn eigendom van de Librije, bedoeld voor gasten om er gebruik van te maken als ze in het hotel verblijven. We hebben dus camerabeelden, maar we willen jullie eerst de kans geven om jezelf te melden voordat we verdere stappen gaan ondernemen.

Jongen 1, jij bent rond de 17 jaar oud. Je hebt een normaal postuur en kort donker haar. Je droeg die dag een zwart t-shirt, een korte zwarte broek en daaronder rood met zwarte schoenen.

Jongen 2, jij bent ook rond de 17 jaar oud. Ook jij hebt een normaal postuur en kort donker haar, aan de zijkant is het opgeschoren. Je droeg die dag een grijs t-shirt, een lange grijze broek en daaronder sportschoenen.

Herkennen jullie jezelf? Meld je dan samen met je ouders op het politiebureau. Liefst natuurlijk met fietsen. Je mag ons ook bellen op 0900 8844. Het nummer van de zaak is 2021299079. Tot over een week! Als jullie je dan nog niet hebben gemeld, gaan we verdere stappen ondernemen.