Personeel Wilhelmina Ziekenhuis in Assen schudt geen handen meer Drenthe

Drenthe – Het personeel van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen schudt geen handen meer als zij patiënten begroeten. Dit vanwege de mogelijke verspreiding van het coronavirus.

Dat heeft het ziekenhuis laten weten. Het ziekenhuis wil zo het zekere voor het onzekere nemen, om zo mogelijke verspreiding van het coronavirus, en eventuele andere virussen, tegen te gaan.

Coronavirus Dalen
Deze week werd bekend dat bij twee personen in Dalen het coronavirus is geconstateerd. Het totale aantal mensen met het virus is Nederland is momenteel 38.

Denkt u dat u misschien het coronavirus hebt opgelopen? Neem telefonisch contact op met uw huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst – en kom niet naar het ziekenhuis- als u:

– Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
– En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus: China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran, de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
– Of de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus.

Assenstad.nl