Start werkzaamheden voor groenere binnenstad in Meppel.

Meppel – Binnenkort ontvangen de 1e bewoners van de appartementen aan de Kromme Elleboog in Meppel de sleutel. De oplevering van de parkeergarage is iets vertraagd en zal naar verwachting eind 2020 plaatsvinden. Hierdoor schuiven ook werkzaamheden in de omgeving een paar maanden op. Ook de herinrichting van het parkeerterrein aan de zuidzijde van de Kromme Elleboog. Wethouder Robin van Ulzen: “De binnenstad blijft de economische motor van Meppel”. De plek met voorzieningen voor een groot gebied.

Bereikbaarheid en een eigen gezicht zijn daarvoor onmisbaar! Zodra de parkeergarage in gebruik is genomen wordt de binnenstad autoluw. De nieuwe verkeerssituatie voor de autoluwe binnenstad en het parkeerverwijssysteem, is klaar. De borden worden geplaatst zodra de parkeergarage gebruikt kan worden.” Eind 2020 wordt al gewerkt aan flitsparkeerplaatsen op de kop van de Gasgracht en de vergroening van de binnenring aan de Grote Oever, Kleine Oever en hoek Brouwersstraat – Brouwersdwarsstraat.

Begin 2021 start de herinrichting van de Groenmarkt en het parkeerterrein aan de zuidzijde van de Kromme Elleboog. Bestaande in- en uitritten worden vrijgehouden, zodat de bereikbaarheid maximaal blijft. De routes voor voetgangers tussen het station, de jachthavens en de camperplaats aan het Westeinde en verschillende grote parkeerlocaties naar het winkelhart van de stad worden voorzien van aantrekkelijke signaalpijlen voor extra beleving, vindbaarheid en zichtbaarheid van het centrum. Plannen vindt u op www.meppel.nl/krommeelleboog

 

Foto: RTV Meppel

Wij hebben toestemming van RTV Meppel om deze foto te mogen plaatsen.