Zorgen over toename aantal besmettingen in Drenthe

Drenthe – Zorgen over de toename van het aantal besmettingen in Drenthe
Drenthe – De Veilige Regio Drenthe maakt zich zorgen over de toename van het aantal corona besmettingen in Drenthe. In vergelijking met andere regio’s doen we het redelijk goed maar ook wij zien de laatste dagen wel een duidelijke stijging. Dat is een zorgelijke ontwikkeling zegt Marco Out voorzitter van de Vellige Regio Drenthe.
Woensdag telde de GGD 28 nieuwe besmettingen, gisteren 34 personen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in de afgelopen weken. Het is een echte misvatting om te denken dat de landelijke gebeurtenissen die we zien, aan onze provincie voorbijgaan, zegt Marco Out. Het aantal ziekenhuisopnames lijkt nu nog bepekt, maar dit kan ook zo veranderen. Dit willen we voorkomen.
Waar het eerst hoofdzakelijk nieuwe contacten in gezinssituaties betrof, blijkt uit het bron en contactonderzoek van GGD Drenthe, dat steeds meer besmettingen komen door nauwe contacten op het werk en verjaardagen/feestjes. Het is nog niet nodig om extra maatregelen te nemen. Wel doet de voorzitter een dringende oproep aan de inwoners om de Corona regels op te volgen en extra alert te zijn op het werk en tijdens feestjes.
Houd anderhalve meter afstand, vermijdt drukke plekken, blijf bij klachten thuis en laat je bij klachten testen. Neem je eigen verantwoordelijkheid. Gelukkig zien we dat veel mensen dat ook doen. Zo kunnen we voorkomen dat het aantal besmettingen verder toeneemt en aanvullende maatregelen nodig zijn.

Bron VRD.NL &  Pixabay